Obrázek: Metodica Administrator
Nové aktivity pro pedagogy týkající se e-learningu a tvorby výukových materiálů
autor Metodica Administrator - Monday, 14. November 2011, 08.10
 
V souvislosti s relizací seminářů o e-learningových metodách byly na portále zpřístupněny nové aktivity pro vyučující:

1) Tréninkový prostor pro práci s e-learningem

Na portále, v kategorii "Různé" byl zpřístupněn kurz "Tréninkový kurz pro práci v LMS Moodle". Ten je určen pro každého, kdo by si chtěl na vlastní kůži vyzkoušet práci s LMS Moodle (úpravu kurzu, vkládání a tvorbu výukových materiálů, testů, apod.)
Přístup v roli "Tvůrce kurzu", která uvedené aktivity umožňuje provádět, je zřízen všem účastníkům prezenčního kurzu "E-learningové metody a jejich využití ve výuce jazyků na ZŠ a SŠ". Ostatní uživatelé portálu, kteří by měli zájem si práci s LMS také vyzkoušet, mohou napsat správci portálu na email cj_jmk@metodica.cz a přístup jim také bude zřízen.
Kurz obsahuje také diskusní fórum, které je určeno pro jakékoliv dotazy týkající se e-learnignu, LMS, Moodle, tvorby interaktivních výukových materiálů apod.

2) Podpůrné mateirály a nástroje pro tvorbu výukových materiálů

V kategorii "Různé", kurzu "Materiály ze seminářů", lze u semináře "E-learningové metody a jejich využití ve výuce jazyků na ZŠ a SŠ" nalézt odkazy na webové stránky obsahující databáze zdarma použitelných fotografií, návod, jak správně citovat, či další informace o LMS Moodle, včetně možnosti jeho stažení zdarma.
Každý, kdo tvoří, výukové materiály, tak může mít přístup k mnoha materiálům, které se mu při tvorbě mohou hodit a nemusí mít obavy, že by porušoval autorská práva.